Įvykiai

Adomynės dvare

2019 m. spalio 31 d.  Kupiškio socialinių paslaugų centras Adomynės dvare (Kupiškio r.) organizavo edukacinį renginį, kuris buvo skirtas sunkiai besiverčiantiems neįgaliesiems Kupiškio rajono gyventojams bei jų šeimos nariams. Kupiškio socialinių paslaugų centro atsakingi darbuotojai organizavo pavėžėjimo paslaugą ir tokiu būdu buvo sudaryta sąlyga renginyje dalyvauti asmenims ir jų šeimoms net iš pačių atokiausių rajono kampelių. Edukaciniame renginyje dalyvavo 49 asmenys.

Renginio dalyvius pasitiko tautiniais drabužiais pasipuošusi Adomynės kaimo bendruomenės pirmininkė Virginija Pakalniškienė, kuri vedė  renginį. Dalyviai turėjo galimybę pamatyti dvaro patalpas. Čia buvo galima apžiūrėti senojo dvaro kambarių autentiško dekoro fragmentus, originalias senąsias koklių krosnis, senovinį ąžuolinį parketą. Taip pat V. Pakalniškienė supažindino su dvare esančiais sendaikčiais: kiekvienas iš jų turi savo istoriją ir yra savaip vertingas. Renginio metu Adomynės bendruomenės narės dalyvius vaišino garsiomis „pagrabinėmis“ bandelėmis bei šiltu viralu. Dalyvaujantys renginyje turėjo galimybę patys pabandyti iš tešlos suformuoti pagrabinę bandelę, o ją išsikepę – nešėsi į namus. Linksmiausia renginio dalis –  Adomynės bendruomenės  etnografinio ansamblio „Jara“ koncertas, į kurį buvo įtraukti ir  renginio dalyviai.

 Kupiškio socialinių paslaugų centro socialiniai darbuotojai nuoširdžiai dėkoja Adomynės bendruomenei už šiltą dalyvių sutikimą ir suteiktas geras emocijas, turiningai ir naudingai praleistą laiką.

 

Kupiškio socialinių paslaugų centro atsakingi darbuotojai.

 

Edukacinis renginys vykdytas naudojantis papildančių priemonių projekto lėšomis (Projektas „Parama maisto produktais ir higienos prekėmis Nr. EPSF-2018-V-06-01).