2019 m. gruodžio 2, 3, 4 dienomis Kupiškio socialinių paslaugų centras, tęsdamas papildančių priemonių programą pagal projektą „Parama maisto produktais ir higienos prekėmis“ Nr. EPSF-2018-V-06-01, erdvėje „Švęsk kitaip“ organizavo edukacinį renginį „Tradicinio šventinio stalo ruošimas“. Renginys buvo skirtas sunkiai besiverčiantiems neįgaliesiems Kupiškio rajono gyventojams bei jų šeimos nariams. Kupiškio socialinių paslaugų centro atsakingi darbuotojai asmenims ir šeimoms iš atokesnių rajono kampelių organizavo pavėžėjimo paslaugą.
Renginių organizatorė, privačios edukacinės erdvės „Švęsk kitaip“ savininkė Indra Balčiūnienė renginyje dalyvaujančius tėvelius supažindino su kelių šventinių patiekalų receptais: „Silkė su porais ir džiovintomis slyvomis bei džiovintais abrikosais“, „Morkų salotos su džiovintais vaisiais“ ir senovinis liaudiškas desertas „Kūčia“, kurį būtina turėti ant šventinio Kūčių stalo, kad ateinantys metais būtų sėkmingi.
Kol tėveliai gamino šventinius patiekalus, vaikučiai puikiai leido laiką žaidimų salėje. Baigę gaminti tėveliai kartu su savo atžalomis sėdo prie stalo skanauti šventinių patiekalų, o renginių organizatorė I. Balčiūnienė supažindino dalyvius su senovinėmis Kūčių tradicijomis ir žaidimais.
Kupiškio socialinių paslaugų centro atsakingi darbuotojai nuoširdžiai dėkoja pramogų ir edukacijų erdvės „Švęsk kitaip“ renginių organizatorei I. Balčiūnienei už bendradarbiavimą organizuojant edukacinį renginį.