Kupiškio socialinių paslaugų centras (toliau – Centras) yra suinteresuotas, kad teikiant įvairias socialines paslaugas nebūtų korupcijos apraiškų (kyšininkavimo, tarpininko kyšininkavimo, papirkimo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, tarnybos pareigų neatlikimo ir kitų korupcinio pobūdžio nusikalstamų veiklų, kai tokių veikų padarymu siekiama ar reikalaujama kyšio, papirkimo arba nuslėpti, užmaskuoti kyšininkavimą ar papirkimą).

Už korupcinio pobūdžio teisės pažeidimus yra numatyta administracinė, drausminė ar kitokia teisinė atsakomybė.

Pranešimai apie korupciją

     Pastebėjus korupcinio pobūdžio veiklas, su kuriomis Jums galimai teko susidurti Kupiškio socialinių paslaugų centre (pvz., kyšininkavimas, piktnaudžiavimas tarnybine padėtimi, dokumentų suklastojimas, sukčiavimas ir pan.) informuokite mus.

      Informacija priimama valstybine (lietuvių) kalba, tvarkinga ir įskaitoma, pasirašyta jį rašiusio asmens (pageidautina). Turėtų būti trumpai ir aiškiai išdėstytos įvykio aplinkybės, laikas, vieta, nurodyti žinomi su aprašoma situacija susiję asmenys, jų pareigos, darbo vieta ar kiti duomenys. Gali būti nurodomi žinomi liudytojai, įrodymai, išdėstoma nuomonė.

       Pageidautina, kad būtų nurodyti telefonų numeriai, kuriais galima susisiekti su informaciją teikiančiu asmeniu. Jei kreiptasi raštu, apie nagrinėjimo rezultatus asmeniui atsakoma raštu.

      Į Centrą gali kreiptis kiekvienas asmuo, kuris mano turįs žinių arba pagrįstų įtarimų apie Centro darbuotojo padarytas, daromas ar ketinamas daryti korupcinio pobūdžio nusikalstamas veiklas.

      Už korupcijai atsparios aplinkos kūrimą Centre yra atsakinga Direktoriaus pavaduotoja socialiniams reikalams Aušra Mykolaitienė tel.: +370 686 58740; el.p.: ausra.mykolaitiene@kupiskiospc.lt.

       Centras kviečia teikti siūlymus ir pastabas el. paštu: pranesk@kupiskiospc.lt (arba centras@kupiskiospc.lt) arba telefonu +370 686 58740 (arba +370 611 2606) kaip mažinti administracinę naštą, korupciją ar kitaip tobulinti įstaigos darbą, taip pat apie Centro darbuotojų neteisėtus veiksmus.

Anonimiškumą garantuojame.

ATMINTINĖ

Apie galimus korupcijos atvejus galima pranešti ir Specialiųjų tyrimų tarnybai:

  • raštu, adresu: A. Jakšto g. 6, LT-01105 Vilnius;
  • visą parą veikiančiu „karštosios linijos“ telefonu Vilniuje +370 526 63 333 (ir poilsio dienomis);
  • elektroniniu paštu pranesk@stt.lt, faksu +370 5 266 3307 arba svetainėje stt.lt.

PRIMENAME, kad Lietuvos Respublikos įstatymai draudžia šmeižti ar melagingai kaltinti kitą asmenį. Už tokius veiksmus teisės aktais numatyta atsakomybė.

Dėl asmens atsakingo už korupcijai atsparios aplinkos kūrimą Kupiškio socialinių paslaugų centre

Kupiškio socialinių paslaugų centro pareigybės, į kurias pretenduojant turi būti surinkta informacija apie asmenį, vadovaujantis Lietuvos Respublikos korupcijos prevencijos įstatymo III skyriaus nuostatomis:

  1. Direktoriaus pavaduotojas socialiniams reikalams